Hanki tavaraliikenneyrittäjän lupatutkintoon vaadittava osaaminen kokonaan verkossa | eLYK-oppimisympäristö ja Tavaraliikenneyrittäjäkirja

Suorita liikenneyrittäjätutkintoon valmentava koulutus kokonaan tai osittain verkossa! eLYK-oppimisympäristössä voit opiskella sinulle sopivaan aikaan omaan tahtiin. Sinun ei tarvitse välttämättä matkustaa koulutustilaisuuksiin eikä olla poissa töistä. Oppimisympäristön lisenssimaksuun kuuluu myös JAMKin Tavaraliikenneyrittäjäkirja ja aloituspäivä, jonka tarkoituksen on henkilökohtaistaa koulutus juuri sinun tarpeisiisi. Tällä pyrimme mahdollisimman tehokkaaseen oppimisprosessiin.

Myöhemmin voimme järjestää lähipäiviä tietyistä aiheista, joista kurssilaiset kokevat tarvetta saada lisää opetusta. Oppimisympäristön kautta saat yhteyden kouluttajaan.

Koulutuksen pakollisuus poistui, mutta liikenneyrittäjätutkinto säilyy

Laki liikenneyrittäjäkoulutuksesta muuttui siten, että 140 tunnin pakollinen liikenneyrittäjäkoulutus poistui, mutta EU-direktiivin mukainen tutkintovaatimus säilyy. Lakimuutos astui voimaan 1.7.2018. Liikenneyrittäjänä toimiminen vaatii Trafin liikenneyrittäjätutkinnon suorittamista.

Tarjoamme oppimisympäristön, jossa pystyt itse opiskellen hankkimaan ammatilliseen pätevyyteen tarvittavat tiedot, suorittamaan Trafin liikenneyrittäjätutkinnon ja päivittämään osaamistasi tutkinnon suoritettuasi. Oppimisympäristön on toteuttanut Jyväskylän ammattikorkeakoulu yhteistyössä Suomen Kuljetusturva Oy:n kanssa.

eLYK-oppimisympäristö sisältää kattavan tietopaketin seuraavista aiheista:

  • Siviilioikeus: CMR ja Tiekuljetussopimuslaki, yrittäjää koskevat lait
  • Kauppaoikeus: yritysmuodot, yrityksen perustaminen, yrittäjyys
  • Sosiaalioikeus: yrittäjän velvoitteet ja vastuut työntekijöitä kohtaan
  • Vero-oikeus: yrityksen verotus ja siihen liittyvä toiminta
  • Yrityksen kaupallinen ja taloudellinen johtaminen: kuljetustalouden laskenta yrityksen johtamisen näkökulmasta, operatiivisen toiminnan suunnittelu
  • Markkinoille pääsy: markkina- ja toimintaympäristön kuvaus sekä kuljetusalojen erityisominaisuudet

Ilmoittautumislomake

Lataa tästä

140 tunnin pakollisesta koulutuksesta huolimatta joka kolmas kokeeseen osallistunut reputti sen vuonna 2017. Liikenneyrittäjätutkinto on siis hyvin hankala läpäistä suppealla opiskelulla.

Liikenneyrittäjätutkintoja järjestetään jatkossa kahdella paikkakunnalla: Helsingissä ja Oulussa. Tutkintomaksu on 200 euroa. Ennen kuin käytät kokonaisen työpäivän tutkintoon osallistumiseen ja maksat tutkintomaksun sekä mahdolliset matkakulut, kannattaa varmistua, että koe tulee varmasti suoritettua hyväksytysti. Yhdestä tutkintopäivästä voi koitua paljon ansionmenetystä, joka menee täysin hukkaan, jos tutkintoa ei saakaan.

Tulossa olevat liikenneyrittäjäkoulutukset

Ei Tapahtumat