Alkusammutus

Alkusammutus on osa tulipalon sammuttamisen ketjua. Tuloksellinen toiminta tulipalon alkuhetkillä on tehokkain tapa estää tulipalon leviäminen. Ihmisten alkusammutustaitojen kehittämisellä on merkittävä taloudellinen, henkinen ja kulttuurinen tehtävä.

Koulutuksen ohjelma

Koulutus sisältää tietoa tulipalon vaarallisuudesta, sen kehittymisestä, palamisesta, savunmuodostuksesta, eri sammutusjärjestelmistä, hätäilmoituksen tekemisestä ja toiminnasta tulipalon sattuessa. Alkusammutusharjoitukseen kuuluu käsisammuttimen ja sammutuspeitteen käytön harjoittelu käytännössä. Harjoittelemalla rutiini ja uskallus kasvavat, ja tositilanteessa tulen kuriin saaminen onnistuu paremmin. Koulutettavan alaikäraja on 12 vuotta. Opetus noudattaa Suomen Palopäällystöliiton julkaiseman Alkusammutusharjoitus-oppikirjan sisältöä.

Alkusammutuskortti

Alkusammutus AS1
Alkusammutus AS1

Alkusammutuskortti on todistus suoritetusta alkusammutuskoulutuksesta, ja se on voimassa viisi (5) vuotta kortin päiväyksestä. Kortti jaetaan koulutuksessa, ja siihen merkitään kurssin päiväys, kortinhaltijan suku- ja etunimi sekä kurssinjohtajan allekirjoitus. Kurssinjohtaja tallentaa kurssitiedot jälkikäteen SPEK:n alkusammutusrekisteriin. Koulutettujen henkilötiedot (sukunimi, etunimi, henkilötunnus) kerätään ilmoittautumisen yhteydessä. Jos kortti tuhoutuu tai häviää, uuden voi tilata SPEKistä (maksullinen).

Kysy seuraavaa koulutusta: aki@uakk.fi

Tulevat alkusammutuskoulutukset

Ei Tapahtumat