Riskientunnistamiskoulutus, 4 teoriatuntia + 4 ajotuntia

Riskikoulutus on ajokorttilakimuutoksen 1.7.2018 jälkeen pakollinen kaikille, jotka suorittavat henkilöautokorttia. Se pitää olla suoritettuna ennen ajokokeeseen menoa. Riskikoulutus korvaa myös vanhan harjoittelu- ja syventävän vaiheen. Jos harjoittelu- ja syventävä jäivät suorittamatta ennen 1.7.2018, sinun on käytävä riskientunnistamiskoulutus viimeistään kahden vuoden sisällä ajokortin myöntämispäivämäärästä.

Koulutuksella lisätään valmiuksia vaikeissa olosuhteissa ajamiseen ja tuetaan muutenkin sääntöjä noudattavan turvallisen ja vastuullisen ajotavan omaksumista. Koulutuksessa vahvistetaan erityisesti valmiuksia tunnistaa ja välttää liikenteen vaaratilanteita ja tekijöitä, jotka kuljettajan ajokykyä heikentämällä voivat lisätä onnettomuusriskiä.

Teoriatunnit pidetään luokkaopetuksena Tattarisuolla. Emme järjestä koulutusta simulaattorilla, joten kaikki ajotunnit ajetaan autolla. Pimeän koulutusta voidaan antaa pimeän aikaan. (Eli käytännössä iltaisin syyskuun alusta maaliskuun loppuun saakka.) Pimeän ajon opetus koostuu pimeän näytöistä ja harjoituksista. Muista siis pukeutua sään mukaisesti.

Riskikoulutuksen ajotuntien sisältö (4 ajotuntia)

Riskientunnistamiskoulutuksen ajotunnit sisältävät mm. opetusta taajamassa-, maantiellä-, liukkaalla- ja pimeällä ajamisessa. Ratamaksu sisältyy hintaan. Kaikki ajotunnit suoritetaan autolla. Olemme suunnitelleet ajo-opetuksen mahdollisimman monipuoliseksi, että saisit parhaan mahdollisen vastineen ajallesi ja rahoillesi.

Riskikoulutuksen teoriatuntien sisältö (4 teoriatuntia)
  1. R1 Liikenneonnettomuudet ja auttaminen liikenneonnettomuudessa
  2. R2 Auton turvallisuusvarusteet ja älylaitteet
  3. R3 Ajaminen vaikeissa keliolosuhteissa
  4. R4 oman ajokyvyn hallinta (sisäiset riskit)

 

Tulevat koulutukset

Ei Tapahtumat